Pàgines

22 d’abril de 2017

Els extres

Fa dues setmanes de la inauguració i encara queden dues setmanes per poder visitar la segona edició de BREAK BCN. Moltes gràcies a tots els que vau venir i als que us hi heu anat passant des d'aleshores. Als que encara no, us animo a visitar-la, ara que encara hi sou a temps.

Molta gent m'ha anat fent preguntes sobre l'exposició, n'he recollit les que m'han semblat més genèriques per a compartir en públic i les he contestat breu i concisament al nou apartat FAQ, que us recomano que hi doneu un cop d'ull.

D'una de les preguntes m'ha semblat oportú estendre'm amb el que anomeno els extres, allò que només es va poder veure el dia de la inauguració i que tots els que visiteu l'exposició amb posterioritat no podreu veure en directe però almenys sí aquí.

Els cartells

El primer extra que impactava només entrar a la sala és el cartell original de la pel·lícula Breakdance de 1984, penjat a una gran columna central a mode dels populars pirulins publicitaris que hi havia repartits per tota la ciutat. A una paret del darrera hi havia el cartell original de la pel·lícula Electric Boogaloo de 1985. Els cartells són de l'arxiu del Nono Rico.

Cartell de Breakdance del Nono Rico
BREAK BCN VOL. 2

Cartell d'Electric Boogaloo del Nono Rico
BREAK BCN VOL. 2

La vitrina

El segon extra és la vitrina amb material original. De dalt a baix, per la part del Nono Rico hi va aportar una figura d'impressió 3D d'ell mateix amb roba i postura breaker i un trofeu de breakdance de 1985 cedit per Break People. Per la meva part (Dreadful) hi vaig aportar les bandes sonores de Breakdance, Electric Boogaloo i Beat Street (volums 1 i 2) i el recopilatori Breakdance Fever, tots en format casset i de 1984, uns pantalons Kappa de 1985 i unes fotos d'el meu bloc. A més a més i a darrera hora, per la part de l'Horacio (que tenia una parada amb material de col·leccionisme) hi va aportar un retolador recarregable dels vuitanta del Bronx, una postal signada pel Henry Chalfant i un parell de postals i el catàleg de l'exposició Seen City. Finalment, per la part del Marco Fonktana hi va aportar les pel·lícules Breakdance, Electric Boogaloo i Beat Street, totes en format DVD.

La vitrina amb material original del Nono Rico, el Dreadful, l'Horacio i el Marco Fonktana
BREAK BCN VOL. 2

Els fotogrames

El tercer extra és una selecció d'els fotogrames originals de la pel·lícula Electric Boogaloo de 1985, dels que s'exposaven als vestíbuls dels cinemes de l'època i que va esdevenir un apartat temporal de l'exposició. Tots els fotogrames són de l'arxiu del Nono Rico, que va formar part de la promoció de l'estrena de la pel·lícula el 1985 amb el grup Puppets.

Fotogrames d'Electric Boogaloo del Nono Rico
BREAK BCN VOL. 2

Altres

Hi van haver altres extres. Com ara una lliure recreació de l'escena d'el Turbina i l'escombra de la pel·lícula Breakdance de 1984. El simpàtic engendre constava d'una mena de maniquí fet a ma amb penjarrobes, filferros i escuma, vestit amb un mono granat i gris i una samarreta grisa, tot penjat i col·locat agafant una escombra. La roba va ser una aportació del Nono Rico cedida pels Break People. O també el llibre de visites, que en un principi no havia de ser temporal, com no ho va ser a la primera edició, però que va ser retirat perquè va ser bombardejat per algú que no en va tenir prou amb el Mur de la Fama i va escriure omplint un munt de pàgines, fent perdre tota la gràcia a donar continuïtat entre la primera, aquesta segona i possibles futures edicions, fins a omplir tot el llibre.

El llibre de visites de l'exposició, en el moment de la foto acabat de signar pel DJ Neas
BREAK BCN VOL. 2

A més d'aquests extres hi van haver parades amb material de col·leccionisme, com ara llibres, música, fanzines, radiocassets... i tots els actes que es van repartir entre el matí i la tarda. Espero que amb aquesta entrada, us feu una idea de la diferència entre anar a la inauguració i anar-hi després. Recordeu: Molt millor anar a la inauguració però molt pitjor no anar-hi!

Estigueu al lloro, que només queden dues setmanes! No us la perdeu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada